سرداران آتش

یادواره شهدای توپخانه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

سرداران آتش

یادواره شهدای توپخانه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

سلام خوش آمدید
خانواده توپخانه یکی از خانواده‌های موفق و پرافتخار سپاه

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، ششمین ویژه برنامه «شب خاطره» با محوریت «نقش توپخانه سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس و محور مقاومت»، با حضور سرلشکر پاسدار «محسن رضایی» فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، جمعی از فرماندهان و رزمندگان پیشکسوت و خانواده‌های شهدا در سالن خلیج فارس موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، سردار پاسدار «علیرضا عظیمی‌جاهد» مسئول سازمان پیشکسوتان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه در سپاه بازنشستگی نداریم، اظهار داشت: توپخانه سپاه اگر عظیم است به‌خاطر تجهیزات و موشک نیست بلکه به‌خاطر نیروی انسانی است که در خیل آن مستتر است.
مسئول سازمان پیشکسوتان سپاه به ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای تحقق طرح پاسدار افتخاری پرداخت و عنوان کرد: سیر تحقق طرح پاسدار افتخاری در حال انجام است تا از بهترین‌هایی که در دل خودمان از رزمندگان داریم، استفاده کنیم؛ اگر پاسدار افتخاری تحقق پیدا کند، پیشکسوت دفاع مقدس به میدان می‌آیند و در جای جای کشور نقش‌آفرینی خواهد کرد.
در ادامه این مراسم، سردار پاسدار «یعقوب زهدی» مسئول معاونت تخصصی قرارگاه خاتم‌الانبیاء سپاه با بیان اینکه صمیمیت و یکدستی در رسته توپخانه سپاه معروف است، گفت: فروردین سال ۱۳۶۱ سردار محسن رضایی این شهامت و شجاعت را به خرج داد و به یک جوان ۲۲ ساله به اسم حسن طهرانی‌مقدم اعتماد کرد و حکم تشکیل این رسته را داد.
وی سپس به ذکر خاطراتی از عملیات محرم پرداخت و گفت: شروع ایجاد توپخانه سپاه از عملیات فتح‌المبین و بیت‌المقدس بود که اگر امروز یک توان قدرتمند موشکی و توپخانه را داریم، موشکی ما از دل توپخانه شکل گرفت.
مسئول معاونت تخصصی قرارگاه خاتم‌الانبیاء سپاه با ارج نهادن به مقام شامخ شهید حسن طهرانی‌مقدم، عنوان کرد: بعد از ایجاد رسته توپخانه اوایل سال ۱۳۶۳ در جمعی با حضور حسن طهرانی‌مقدم و دیگر دوستان بودیم. با اینکه هنوز چیزی به اسم یگان موشکی نداشتیم شهید طهرانی‌مقدم در میان این جمع گفت، هرگاه رژیم بعثی موشک شلیک می‌کند مردم دور آن جمع می‌شوند و شعار می‌دهند، «موشک جواب موشک» و من از این شعار دلم می‌شکند و گریه می‌کنم چون دست امام (ره) از موشک خالی‌ست؛ و گفت: «من باید دست امام را پُر کنم».
سردار زهدی ادامه داد: طهرانی‌مقدم رفت و اسفند سال ۱۳۶۳ بود که اولین موشک ما به بغداد شلیک شد، هرچند این موشک‌ها خریداری شده بودند اما حاصل زحمت طهرانی‌مقدم بود و یگان موشکی از سرچشمه پربرکت توپخانه جدا شد که به‌واسطه‌ی آن زحمات امروز حرف اول و آخر را در منطقه می‌زنیم.
در بخش دیگر از این مراسم، «ابوالفضل مقدم» جانباز و رزمنده دفاع مقدس اخلاص را شاخصه شهید طهرانی‌مقدم دانست و با بیان اینکه در عملیاتی در کردستان بودیم که پشت‌سرمان توپخانه رژیم بعثی بود، گفت: شهید طهرانی‌مقدم یک روز به محل عملیات ما آمد و پرسیدند، موقعیت منطقه را به من توضیح بدهید. پایگاهی از دشمن بود که کاملا دور آن بسته شده بود که موقعیت آن را به ایشان تشریح کردیم. در اطراف این پایگاه عده‌ای بچه مشغول بازی بودند و مدرسه‌ای وجود داشت و وقتی قرار بود این پایگاه را بزنیم، حسن طهرانی‌مقدم تاکید کرد با ذکر بسم‌الله شلیک صورت بگیرد و وقتی این کار را کردیم او من را بغل کرد و بوسید چون درست به هدف زده بودیم و آسیبی به آن مدرسه و بچه‌ها نرسیده بود.
سردار «محمود چهارباغی» از پیشکسوتان دوران دفاع مقدس هم در ادامه این مراسم با ذکر خاطراتی از دوران دفاع مقدس گفت: بنده به نمایندگی از توپچی‌ها خدمت حاج قاسم سلیمانی رفتم تا بهترین عملیات توپخانه‌ای را در جبهه مقاومت و سوریه اجرا کنیم. در دمشق بودم که حسین پورجعفری گفت حبیب (حاج قاسم سلیمانی) کارت داره؛ به محضر حاجی رسیدیم که ایشان گفت، فرمانده توپخانه روسیه به حلب آمده و گفته می‌خواهم فرمانده توپخانه ایران را ببینم، اسم او ژنرال الکساندر بود که نششته بود. بلد نبود بگوید محمود و من را مخمود صدا می‌کرد. به من گفت، حاج مخمود! گلوله کراس نپول بلدی بزنی؟ گفتم بله. دوباره پرسید گلوله کراس نپول کجا دیده‌ای؟ گفتم، ایران دیده‌ام چون خودمان می‌سازیم. ژنرال متعجب شد. گفت، من پنج گلوله کراس نپول دارم، بلدید بزنید. گفتم بله. ژانرال آدم شجاعی بود و به همراه ما پشت آتش‌بار قرار گرفت. ما فهمیدیم او می‌خواهد ما را امتحان کند. یک ساختمان را نشان داد که یک تانکر هزار لیتری رویش بود و گفت، این را بزنید! خیلی سخت بود. با بچه‌ها وضو گرفتیم و گلوله را زدیم که به هدف خورد. او دو هدف دیگر نشان داد که درست به هدف زدیم. ژنرال خیلی خوشش آمد و روی کاغذی چیزی نوشت و به دست من داد. از مترجم پرسیدیم چی نوشته است؟ ژنرال گفت، ۳۰۰ گلوله کراس نپول برایت نوشتم. به ژنرال گفتم برایمان لیزر پوینتر هم بنویس.
این پیشکسوت توپخانه عنوان کرد: چند روز بعد بود که حاج قاسم را دیدم و از من پرسید ژنرال به تو چکار داشت. ماجرا را برایش توضیح دادم که خیلی خوشحال شد و گفت، مراقب گلوله‌ها باشید. چند روز بعد بود که دوباره پورجعفری به دنبال من آمد و گفت حاجی کارت داره. با حاجی به منطقه‌ی رفتیم و به ما گفت فردا ساعت ۴ جلسه سران گروهک تکفیری اینجا جلسه‌ مهمی دارند، ببین می‌توانید این ساختمان را با این گلوله‌ها بزنید. من دیدم فاصله ۱۵ کیلومتر است و گفتم، حاجی اگر خدا بخواهد میزنیم. فردا در منطقه مستقر شدیم و حدود ساعت سه بود که ۲۰ ماشین به جلسه آمده بودند. از جبهه خودی یک ماشین نزدیک ما شد که دیدیم حاج قاسم است. گفتیم حاجی اینجا چکار می‌کنید؟ گفتند، آمده‌ام ببینم چکار می‌کنی. خیلی تاکید کردند که فقط یک گلوله می‌توانید شلیک کنید چون گلوله دوم همه فرار کرده‌اند. خلاصه هدف‌گیری کردیم و گلوله موشک درست وارد پنجره‌ای شد که روبروی ما بود و ساختمان منفجر شد. حاج قاسم پشت دوربین نگاه می‌کرد، وقتی شلیک شد از جایش بلن شد و فریاد می‌زد و بلند می‌شد و الله‌اکبر می‌گفت و درجا دو دستگاه تویوتا های‌لوکس تشویقی به توپخانه هدیه داد.

سرلشکر پاسدار «محسن رضایی» فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در «شب خاطره دفاع مقدس» که  با محوریت «توپخانه و موشکی سپاه» در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد، با بیان اینکه خانواده توپخانه یکی از خانواده‌های موفق و پرافتخار سپاه است که حفظ روابط برادری و معنوی آن یکی از وظایف و تکالیف ما بعد از دفاع مقدس است، اظهار داشت: تشکیل سپاه از شگفت‌انگیزترین رویداد‌های انقلاب اسلامی بود و واحد توپخانه در کانون این شگفتی قرار داشت.
سرلشکر رضایی ادامه داد: در حمله رژیم بعثی به ایران اسلامی، ده‌ها کشور و قدرت‌های مطرح جهان یعنی آمریکا و شوروی سابق پشت سر دشمن بعثی قرار داشتند. فرماندهی این جنگ با آمریکا و ابزار یعنی توپخانه و سایر تسلیحات از شوروی سابق بود. روبه‌روی این دشمن، نیروهای ارتش جمهوری اسلامی، رزمندگان داوطلب و جوانان کشور با سلاح‌هایی در حد کلاشینکف و ژ۳ قرار داشت.
وی بیان اینکه چه کسی باور می‌کرد ایران بتواند در این جنگ نابرابر پیروز شود، افزود: دشمنان با تصور پیروزی حتمی خود، به خاک ایران وارد شدند و عده‌ای جوان را در مقابل و از طرفی امکانات ارتش جمهوری اسلامی ایران از دست رفته و متلاشی شده بود. حال اینکه چگونه ورق جنگ برگشت و همه چیز دگرگون شد را از پنجره توپخانه سپاه و این معجزه الهی می‌توان دید.
فرمانده اسبق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: ما در عملیات ثامن‌الائمه (ع) چند قبضه توپ غنیمتی به دست آوردیم، اما با اینها نمی‌شد یگان توپخانه تشکیل داد. بعد از آن، در آذرماه عملیات طریق‌القدس انجام شد و سردار «زاهدی» که اخیراً در سوریه شهید شدند با گردان‌های لشکر ۱۴ امام حسین (ع) پیش رفت، دشمن را دور زد و موفق شد حدود ۱۵ قبضه توپ غنیمتی به دست بیاورد.
سرلشکر رضایی یادآور شد: در عملیات طریق‌القدس کمبود آتش پشتیبانی ما کاملاً محسوس بود؛ بخاطر همین برادران ارتش به شهید «صیاد شیرازی» پیشنهاد داده بودند که عملیات نکنیم؛ چون آتش تهیه نداشتیم؛ لذا من به شهید حسن باقری گفتم ما که توپخانه نداریم، آیا امکانش هست که با تجمیع خمپاره‌ها آتش تهیه را فراهم کنیم؟ ایشان این امر را امکان‌پذیر دانست. گفتم آیا کسی را می‌شناسی که چنین کاری را انجام دهد؟ گفت بله؛ جوانی به اسم «طهرانی‌مقدم» را می‌شناسم.
وی ادامه داد: به این ترتیب، اولین گام در شکل‌گیری واحد توپخانه سپاه با بکارگیری خمپاره شروع شد. یک جوان لاغر اندام و کم‌سن و سال نزد من آمد و خود را طهرانی‌مقدم معرفی کرد. از او پرسیدم که آیا تاکنون با خمپاره کار کرده‌اید؟ گفت بله؛ تجربه دارم. به او گفتم که می‌خواهیم تطبیق آتش بدهیم تا خلأ آتش توپخانه و هواپیما را بتوانیم با خمپاره حل کنیم. این‌گونه بود که او در آذرماه سال ۱۳۶۰ مسئول تطبیق آتش خمپاره در عملیات طریق‌القدس شد.
فرمانده سپاه در دوران دفاع مقدس افزود: سردار احمد متوسلیان تیپ تازه‌تأسیسی را که در تهران تشکیل شده بود، فرماندهی می‌کرد. ما در جریان عملیات فتح‌المبین، این تیپ را بالای جاده دهلران بردیم. یک روز با احمد به دیدگاه رفتیم و به او گفتم که ۱۸۰ قبضه توپ پشت این تپه‌هاست. ما که توپخانه نداریم؛ فردا باید با همین‌ها توپخانه سپاه را تشکیل دهیم.
سرلشکر رضایی اضافه کرد: شهید وزوایی که فرمانده یکی از گردان‌های تحت امر احمد متوسلیان بود، همان شب عملیات به پشت ارتفاعات رفت و ما آنجا ۱۴۰ قبضه توپ را تحویل گرفتیم و به طهرانی‌مقدم تحویل دادیم و گفتیم که شما خمپاره را تحویل بدهید و بروید سراغ توپخانه؛ لذا ما در عملیات بیت‌المقدس، خودمان هم توپخانه داشتیم درحالی که تا قبل از آن از توپخانه ارتش استفاده می‌کردیم.
فرمانده اسبق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه استفاده از توپخانه نیازمند علم، تخصص و تجربه است؛ چون باید بر ریاضیات و علم مسلط بود، گفت: توپخانه سپاه را عده‌ای دانشجو بدون اینکه آموزش خاصی دیده باشند، طی چندماه تشکیل دادند. از آنجا به بعد بود که ما توپخانه ارتش و سپاه را با هم داشتیم؛ البته مدتی بعد سردار «محسن رفیق‌دوست» تعدادی توپ از روسیه و کره شمالی خریداری کرد و بعضاً از دشمن هم توپ‌هایی را به غنیمت می‌گرفتیم.
وی بیان کرد: زمانی که «جنگ شهر‌ها» شروع شد، نظر ما این بود که نباید شهر‌های دشمن را بزنیم؛ اما به دلیل اینکه شهر‌های ما را با موشک می‌زدند و ما کاری نمی‌توانستیم بکنیم، ناچار به مقابله به مثل شدیم؛ لذا شهید طهرانی‌مقدم را به اتفاق عده‌ای از نیروها برای آموزش موشکی به سوریه فرستادیم. محسن رفیق‌دوست را هم برای تهیه موشک به لیبی فرستادیم و حدود ۱۵ موشک از لیبی وارد کردیم تا اگر عراق به شهر‌های ما حمله موشکی کرد، ما هم تلافی کنیم. موشک‌ها را که به کرمانشاه بردیم، عراق حملات سنگینی را به شهر‌ها شروع کرد و ۱۵ شهر را به‌شدت بمب‌باران کرد.
سردار رضایی افزود: ما قصد شلیک موشک و پاسخ به رژیم بعثی عراق را داشتیم که افسران لیبی کارشکنی کردند و بخش‌هایی از قطعات موشک‌ها را جدا کرده و به سفارت لیبی برده بودند. من به آقای «موسی رفان» (از فرماندهان سپاه) گفتم ما به امام قول داده بودیم که اگر دشمن دوباره شهر‌های ما زد، مقابله کنیم؛ پس غیرتتان را نشان دهید. نیروهای ما نیز با تلاش فراوان موفق شدند ظرف مدت ۲۰ روز همه ایرادات را برطرف کنند و وقتی موشک را به سمت عراق شلیک کردیم، صدام تا مدت‌ها باور نمی‌کرد.
فرمانده اسبق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: توپخانه برای ما در دو عملیات سرنوشت‌ساز شد؛ اولین عملیات، عملیات فتح فاو و دیگری عملیات کربلای ۵ بود. اگر توپخانه نبود، ما قطعاً به فاو نمی‌رسیدیم و در کربلای ۵ نیز احتمالاً شکست می‌خوردیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: در جنگ و جریان تشکیل سپاه به لحاظ مسائل فنی و تشکیلاتی، تیپ، توپخانه، ادوات، جنگال و مخابرات یک روی سکه بودند و روی دیگر آن، ایمان الهی و معنویت رزمندگان بود.
وی در ادامه به جنایات صهیونیست‌ها علیه مردم غزه و لبنان گفت: ابزاری که رژیم صهیونیستی در جنگ علیه مردم مظلوم فلسطین به کار می‌بَرد، یک هفته قبل در کارخانجات تسلیحاتی آمریکا ساخته می‌شود تا علیه جبهه مقاومت شلیک شود؛ لذا همه تکنولوژی‌های آمریکا و اروپا پشت سر این رژیم اشغالگر است.
سرلشکر رضایی درباره هدف رژیم صهیونیستی از جنگ‌افروزی در منطقه، عنوان کرد: دشمن می‌گوید در غرب آسیا یا فقط ما باید باشیم و یا جمهوری اسلامی. رژیم صهیونیستی برای سرنوشت خودش می‌جنگد؛ درحالی‌که آمریکا برای تداوم سلطه‌گری و ابرقدرتی خود قصد دارد حضور خود در غرب آسیا را تثبیت کند؛ لذا جنگ امروز منطقه برای آمریکا و اسرائیل جنگ سرنوشت است. موضوع اصلی آن‌ها هم ایران است و در این زمینه، غزه و لبنان به عنوان خط دفاعی تمام کشور‌های غرب آسیا قرار گرفته‌اند. اگر لبنان و غزه سقوط کند دشمن به سمت سوریه، عراق، عربستان، ترکیه و ایران خواهد آمد.
فرمانده اسبق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه جنگ کنونی برای رژیم صهیونیستی و آمریکا جنگ نفت، گاز، ژئوپلیتیک و جنگ سرنوشت است، افزود: کسانی که صدام را برای جنگ آماده کردند، همان‌هایی هستند که امروز نتانیاهو را حمایت می‌کنند و پشت سر او ایستاده‌اند. جنگ کنونی یک جنگ ترویستی است که در تاریخ بشریت ثبت می‌شود؛ چراکه جنگ‌ها هیچ‌وقت جنگ‌های ترویستی نبودند؛ زیرا وقتی جنگی رخ می‌دهد، یکی از طرفین جنگ، کشور مقابل را تصرف می‌کند؛ اما شاهدیم که در این جنگ، آدم‌کشی و نسل‌کشی صورت می‌گیرد. ماهیت این جنگ، تروریستی است که علیه مسلمانان و جهان اسلام درحال انجام است. این در حالی است که بسیاری از کشور‌های دنیا این جنایت را برنمی‌تابند.
وی تصریح کرد: افق این جنگ روشن است. هرچه زمان بگذرد، پرده‌های این جنایات آشکارتر می‌شود و مردم دنیا از جمله اروپا و جهان اسلام عکس‌العمل بیشتری نشان خواهند داد. به همین دلیل، نیرو‌های انقلاب در داخل ایران و در کمک به مردم لبنان و فلسطین باید با تمام توان در صحنه باشند.
سرلشکر رضایی اضافه کرد: البته ما دنبال گسترش جنگ نیستیم؛ اما به جبهه مقاومت کمک می‌کنیم و در دفاع از خودمان هم کوچکترین تردیدی را نخواهیم داشت. هرچند درگیر مشکلات مختلف هستیم؛ اما غائله‌ای که از غزه و لبنان شروع شده و هدفش نابودی اسلام و مقابله با حضور ایران در منطقه است را برنمی‌تابیم؛ لذا باید آمادگی بیشتری داشته باشیم.

در پایان این مراسم از خانواده های معظم شهدا و ایثارگران تجلیل و تقدیر بعمل آمد.

https://s32.picofile.com/file/8480709068/_%D8%B4%D8%A8_%D8%AE%D8%A7%D8%B7%D8%B1%D9%87_%D8%AF%D9%81%D8%A7%D8%B9_%D9%85%D9%82%D8%AF%D8%B3_%DA%A9%D9%87_%D8%A8%D8%A7_%D9%85%D8%AD%D9%88%D8%B1%DB%8C%D8%AA_%D8%AA%D9%88%D9%BE%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87_%D9%88_%D9%85%D9%88%D8%B4%DA%A9%DB%8C_%D8%B3%D9%BE%D8%A7%D9%87_%D8%AF%D8%B1_%D9%85%D9%88%D8%B2%D9%87_%D9%85%D9%84%DB%8C_%D8%A7%D9%86%D9%82%D9%84%D8%A7%D8%A8_%D8%A7%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%DB%8C_%D9%88_%D8%AF%D9%81%D8%A7%D8%B9_%D9%85%D9%82%D8%AF%D8%B3_2_.jpg



https://s32.picofile.com/file/8480709150/_%D8%B4%D8%A8_%D8%AE%D8%A7%D8%B7%D8%B1%D9%87_%D8%AF%D9%81%D8%A7%D8%B9_%D9%85%D9%82%D8%AF%D8%B3_%DA%A9%D9%87_%D8%A8%D8%A7_%D9%85%D8%AD%D9%88%D8%B1%DB%8C%D8%AA_%D8%AA%D9%88%D9%BE%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87_%D9%88_%D9%85%D9%88%D8%B4%DA%A9%DB%8C_%D8%B3%D9%BE%D8%A7%D9%87_%D8%AF%D8%B1_%D9%85%D9%88%D8%B2%D9%87_%D9%85%D9%84%DB%8C_%D8%A7%D9%86%D9%82%D9%84%D8%A7%D8%A8_%D8%A7%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%DB%8C_%D9%88_%D8%AF%D9%81%D8%A7%D8%B9_%D9%85%D9%82%D8%AF%D8%B3.jpg


https://s32.picofile.com/file/8480709076/_%D8%B4%D8%A8_%D8%AE%D8%A7%D8%B7%D8%B1%D9%87_%D8%AF%D9%81%D8%A7%D8%B9_%D9%85%D9%82%D8%AF%D8%B3_%DA%A9%D9%87_%D8%A8%D8%A7_%D9%85%D8%AD%D9%88%D8%B1%DB%8C%D8%AA_%D8%AA%D9%88%D9%BE%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87_%D9%88_%D9%85%D9%88%D8%B4%DA%A9%DB%8C_%D8%B3%D9%BE%D8%A7%D9%87_%D8%AF%D8%B1_%D9%85%D9%88%D8%B2%D9%87_%D9%85%D9%84%DB%8C_%D8%A7%D9%86%D9%82%D9%84%D8%A7%D8%A8_%D8%A7%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%DB%8C_%D9%88_%D8%AF%D9%81%D8%A7%D8%B9_%D9%85%D9%82%D8%AF%D8%B3_3_.jpg



https://s32.picofile.com/file/8480709118/_%D8%B4%D8%A8_%D8%AE%D8%A7%D8%B7%D8%B1%D9%87_%D8%AF%D9%81%D8%A7%D8%B9_%D9%85%D9%82%D8%AF%D8%B3_%DA%A9%D9%87_%D8%A8%D8%A7_%D9%85%D8%AD%D9%88%D8%B1%DB%8C%D8%AA_%D8%AA%D9%88%D9%BE%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87_%D9%88_%D9%85%D9%88%D8%B4%DA%A9%DB%8C_%D8%B3%D9%BE%D8%A7%D9%87_%D8%AF%D8%B1_%D9%85%D9%88%D8%B2%D9%87_%D9%85%D9%84%DB%8C_%D8%A7%D9%86%D9%82%D9%84%D8%A7%D8%A8_%D8%A7%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%DB%8C_%D9%88_%D8%AF%D9%81%D8%A7%D8%B9_%D9%85%D9%82%D8%AF%D8%B3_4_.jpg



https://s32.picofile.com/file/8480709126/_%D8%B4%D8%A8_%D8%AE%D8%A7%D8%B7%D8%B1%D9%87_%D8%AF%D9%81%D8%A7%D8%B9_%D9%85%D9%82%D8%AF%D8%B3_%DA%A9%D9%87_%D8%A8%D8%A7_%D9%85%D8%AD%D9%88%D8%B1%DB%8C%D8%AA_%D8%AA%D9%88%D9%BE%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87_%D9%88_%D9%85%D9%88%D8%B4%DA%A9%DB%8C_%D8%B3%D9%BE%D8%A7%D9%87_%D8%AF%D8%B1_%D9%85%D9%88%D8%B2%D9%87_%D9%85%D9%84%DB%8C_%D8%A7%D9%86%D9%82%D9%84%D8%A7%D8%A8_%D8%A7%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%DB%8C_%D9%88_%D8%AF%D9%81%D8%A7%D8%B9_%D9%85%D9%82%D8%AF%D8%B3_5_.jpg



https://s32.picofile.com/file/8480709176/A03I5165_1_scaled.jpg




۲۳بازدید

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
سرداران آتش

"گاهی رنج و زحمتِ زنده نگهداشتن خون شهید، از خود شهادت کمتر نیست. رنج سی ساله امام سجّاد علیه الصّلاة والسّلام و رنج چندین ساله زینب کبری علیهاسلام از این قبیل است. رنج بردند تا توانستند این خون را نگه بدارند. بعد از آن هم همه ائمّه علیهم السّلام تا دوران غیبت، این رنج را متحمّل شدند. امروز، ما چنین وظیفه‌ای داریم. البته شرایط امروز، با آن روز متفاوت است. امروز بحمداللَّه حکومت حق - یعنی حکومت شهیدان - قائم است. پس، ما وظایفی داریم."








طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات